[...] każde ćwiczenia w których zaangażowane są stawy łokciowe ( wyciskanie francuskie radziłbym unikać ).Rób ćwiczenia z małymi ciężarami z dużą ilością powtórzeń, pamiętając o regeneracji. Spożywaj produkty bogate w kwasy tłuszczowe omega 3 np. ryby, olej rzepakowy tłoczony na zimno, oraz witaminę C. Pij codziennie 2 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny.
Litr oleju wychodzi średnio 15zł, tańsze są rafinowane aczkolwiek nie mam do nich jeszcze przekonania, muszę zgłębić więcej badań, ponoć znacznie zmienił się proces rafinacji i normy UE przez co nawet rafinowane mają skład zbliżony do tłoczonych na zimno ale muszę jeszcze o tym poczytać. Proces rafinacji musialby sie zmienic w stopniu znacznym, [...]
[...] TRADYCYJNYCH DIET Dieta zdrowych ludów prymitywnych i spoleczenstw nieprzemyslowych nie zawiera rafinowanej ani nienaturalnej zywnosci takiej jak rafinowany cukier lub olej kukurydziany, biala maka, puszkowane jedzenie, pasteryzowane, homogenizowane, oczyszczone lub niskotluszczowe mleko, rafinowane lub utwardzane oleje roslinne, [...]
[...] z samopoczuciem, energia w ciagu dnia i intelektualnie czy wszystko w normie bo mnie na koncu redukcji oglupilo totalnie 4. Pozdro. super forma. Witaj :-) 1. podstawą są oleje, tu polecam: rydzowy (inaczej nazywany olejem lnianki), lniany, rzepakowy tłoczony na zimno, olej ryżowy, może też być oliwa z oliwek polewana łyżką na warzywa czy [...]
[...] trudno, na coś umrzeć trzeba. Tłuszcze roślinne są równie ważne co zwierzęce, natomiast na samych roślinnych też się będziesz bardzo dobrze czuł, w szczególności polecam olej lniany i rzepakowy tłoczony na zimno. Co do dawnej kulturystyki - cóż, takie były czasy, że nikt nie zajadał się ryżem, a raczej jedli ziemniaki, tłuste mięsa, jaja ze [...]
[...] do metody tloczenia - tloczony na zimno ma krotki termin waznosci - natomiast ten z polek sklepowych jest podgrzewany aby uwaga! opoznic widoczne skutki jego zjelczenia. Ale sklad jest skladem nawet "zjelczaly" olej lniany to nadal Omega3 , na zimno na cieplo nadal Omega3 Pozdrawiam. PS : ORZECHY WLOSKIE !! - wcinaj 100g dziennie !
[...] Wieprzowina - schab bez kości, czasem szynka odtłuszczona. Twaróg, odżywki białkowe, czasem ryby albo wołowina, wół raczej rzadko i nie polędwica czy ligawa :-P tłuszcze - olej lninany, rzepakowy tłoczony na zimno, zółtka jaj, z mięsa, smalec, masło klarowane,masło 82%, śmietana, wiórki kokosowe, masło orzechowe, orzechy, itd. W większość są [...]
NIEPEWNY CO DO TLUSZCZY? Te tluszcze bogate w skladniki pokarmowe, odzywialy zdrowe populacje przez tysiace lat: * Maslo * Lój wolowy i barani * Smalec * Tluszcz kurzy, gesi i kaczy * Oleje kokosowe, palmowe i sezamowe * Olej z oliwek tloczony na zimno * Olej lniany tloczony na zimno * Oleje z ryb morskich Te [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Olej rzepakowy w lidlu dobrej jakości nie jest drogi, chyba 10zł za 0.5l, a nie jakiś rafinowany za 3zł litr Jezeli nic sie nie zmieniło to ten z lidla rzepakowy tłoczony na zimno ok 6zl za 0,5l , w smaku ok, z lekkim orzechowym posmakiem
niekoniecznie moze być olej rzepakowy z 1 tłoczenia rafinowany np. wtedy kiedy to tłoczenie nie było na zimno musi być napisane olej nierafinowany tłoczony na zimno ( najbardziej wartościowy )
[...] jabłecznik itp. Przed treningiem kurak z ryżem brązowym, po treningu wołowina z piekarnika (w złotku z przyprawami) z papryką - mniam, na wieczór pewnie jakiś twaróg z olejem lnianym. Trening - 30sek burpees - 30 sek pajacyków - 30 sek podskoków kolanami do klatki - 30 sek boksowanie z cieniem Podsumowanie Wołowinka to rewelacja Mam [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] tluszcz zapasowy przestaje być spalany. Inna rzecz że produkty proteinowe są drogie i nie nadają jako żródło energii. Poza oliwą możesz pogryzać orzechy włoskie, migdały, siemien lniane, a płynych olej lniany tłoczony na zimno, rzepakowy tłoczony na zimno, tran. Zrzuć na potreningu i wklej wtedy pomyślimy co dodac a czego się pozbyć. pzdro.
Ostry smak oliwy to raczej jej pozytywna cecha i świadczy o wysokiej zawartości zdrowotnych składników. Ja osobiście żeby poprawić ich smak robię oliwy smakowe dodając do nich zioła, papryczki chili itp. A jako substytut stosuję również olej lniany, rzepakowy tłoczony na zimno nierafinowany.
Co mam zrobić jeżeli jem mniej niż mam zapotrzebowania. Jeść więcej. Gainer może być pomocny, jednak zadbałbym o to, by kalorie pozyskiwac z zywnosci. 1. olej lniany budwigowy nieoczyszczony czy Olej lniany, tłoczony na zimno, który to ten prawdziwy? 2. Zauważyłem, że olej lniany jest dość drogi, a jaki jest tańszy jego zamiennik? 3. Rozpuszczam [...]
[...] 3. W diecie za dużo białka (przynajmniej na razie), za mało tłuszczy. Węgle ok, bo będzie z czego obcinać. Dobij do 3000 tysięcy kalorii tłuszczami- awokado, siemię lniane i olej lniany tłoczony na zimno, orzechy włoskie, migdały (tych mniej), kokos, oliwa z oliwek, olej rzepakowy (też w mniejszych ilościach), tłuste ryby, tłuste mięsa, masło, [...]
[...] kciuki za efekty :) Obyś nie stracił zapału ! Do smażenia nie używaj oliwy, ma niską temp. spalania i w jego trakcie wydzielają się szkodliwe związki. Jak mówi Kabo - albo w ogóle bez, albo olej z pestek winogron lub rzepakowy tłoczony na zimno - nie każdy znosi jego specyficzny smak. Ja używam jeszcze dla odmiany nierafinowany olej kokosowy.
Źródła oleju to: oliwa z oliwek, olej lniany, rzepakowy (tłoczony na zimno), etc. Czy stracisz? a jak to policzyłeś deficyt: http://www.sfd.pl/dzien_-500kcal_a_gdzie_kg_w_ci%C4%85gu_tygodnia_-t275204.html http://www.sfd.pl/Deficyt_energetyczny_a_spadek_masy_cia%C5%82a-t152158.html Działaj